Ontstaan

Pro Juventus is een Centrum voor Jeugd- en Volwassenenpsychiatrie, opgericht door psychiater Ronald Graveland. Hij was bijna acht jaar werkzaam bij Isala Klinieken in Zwolle, toen hij besloot zelfstandig verder te gaan.

Ronald GravelandHij wilde een kwaliteitsslag maken en kortere wachttijden voor zijn cliënten realiseren. Op 1 juli 2009 opende de eerste vestiging haar deuren in Hattem, die een jaar later in Wezep werd voortgezet.

Pro Juventus behandelt zowel kinderen als volwassen cliënten. In 2011 kwam psychiater Gosia Hooijer-Wojciechowska Pro Juventus versterken. Zij startte van hieruit in 2012 Centrum voor Levensloopproblematiek Aventijn, dat zich uitsluitend op volwassenen richt. Aventijn ontstond vanuit de behoefte en noodzaak om eveneens aan ouders van onze cliënten laagdrempelige hulp te bieden, maar ook om cliënten na hun achttiende te blijven ondersteunen.

In 2015 heeft Pro Juventus een locatie in Kampen en in Wijhe geopend. Op beide locaties worden zowel kinderen als volwassenen behandeld.

Ronald Graveland